AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Sun

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
Re: Školarina, uspisnina i ostale financije

i onda upišeš drugu godinu, koju isto padneš (makar se ona ne može pasti, al ne diplomiraš do kraja druge godine), upisuješ apsolventsku i tad prelaziš na osobne potrebe i plaćaš 1950kn i dalje imaš x-icu i ostala prava redovnog studenta ;)

PDV

nisam shvatio baš, ako 2 puta padnem prvu još uvijek postoji mogućnost da imam prava (uz plaćanje)?

Nela

npr.
upišeš prvu godinu bez plaćanja i normalno imaš studentska prava
padneš prvu godinu i onda ju platiš, znači postaješ s plaćanjem ali imaš studentska prava
ako opet padneš prvu godinu onda postaješ izvanredni student i prestaju ti studentska prava, naravno opet plaćaš faks ali manje(izvanredni imaju manju školarinu). kao izvanredni student jednu godinu možeš studirati dvije godine.
nakon toga ako opet padneš onda te izbace s faksa, ali nadam se da neće :)

svaki predmet ima određen broj bodova, ects bodova
ukupno ima 60 bodova
ako skupiš 31 bod možeš upisati parcijalu, što znači da upisuješ ovo što ti je ostalo sa prve godine i neke predmete sa druge godine, ovisi o tome koliko si dao ispita
npr. skupiš 40 bodova i upišeš parcijalu
to znači da si upisao 20 bodova sa prve godine i 40 bodova sa druge godine

nadam se da sam bar malo pomogla

hrabri

nisam shvatio baš, ako 2 puta padnem prvu još uvijek postoji mogućnost da imam prava (uz plaćanje)?
Po mom saznanju, kad upisuješ prvi put 1. god., pa pad 1.god. ti si i dalje na teret ministarstva i to bez plaćanja ako si (naravno) i upisao bez plaćanja, te zatim ide upis 2. godine, te nakon toga ide upis akademske godine,
nekad se akademska godina plaća ovisi od slučaja do slučaja, a plaća ako si već 3. godine bio na teret ministarstva, te 4. put kad upisuješ plaćaš 1950kn i ostaju ti studenska prava...

U pravilu, studenska prava gubiš ako istu godinu ideš 3. put upisati, a to se može izbjeći ako doneseš uvjerljivu dokumentaciju od doktora za zamrzavanje (mirovanje) godine, te ispuniš molbu da zbog zdravstvenih problema nisi mogao ispunjavati obveze, te moliš da ti se ta godina stavi u mirovanje, pa ti se onda taj pad ne računa, te normalno nastavljaš studij s studenskim pravima i to bez plaćanja.

Ako ima krivih navoda, neka me kolege isprave...

no_name

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Mislim da ću morat prijeći na izvanredno pa sam malo dosadna al imam još pitanja...Dali su uvijeti za iduću godinu isti ko i za redovne studente, a isto pitanje me zanima i kod upisa parcijale? uglavnom nemam pojima kak to ide sa izvanrednim studentima...i dali se uopće posebno plaća prebacivanje s redovnog na izvanredno? unaprijed fala svima na odgovorima...Jer mi je zbrka i želim prikupit što više informacija da vidim kako ću dalje...

amalka

Mislim da ću morat prijeći na izvanredno pa sam malo dosadna al imam još pitanja...Dali su uvijeti za iduću godinu isti ko i za redovne studente, a isto pitanje me zanima i kod upisa parcijale? uglavnom nemam pojima kak to ide sa izvanrednim studentima...i dali se uopće posebno plaća prebacivanje s redovnog na izvanredno? unaprijed fala svima na odgovorima...Jer mi je zbrka i želim prikupit što više informacija da vidim kako ću dalje...
isti su uvjeti - znači 50 ects za upis čiste godine, i za parcijalu

ne plaćaš ništa extra, znači platiš samo koliko plaćaju izvanredni godinu, parcijalu ili što već... jedino moraš predati molbu za prebačaj na izv., to je zapravo samo formalnost, kupiš na tmt-u taj obrazac, ispuniš podatke i predaš taj obrazac zajedno sa indeksom... i za nekih tjedan dana je sve gotovo, pokupiš indeks u kojem je upisano da si izvanredni student.

Tihana I.

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
koliko se plaća apsolventska godina?ako mi ostane tipa 5 ispita i diplomski?
Apsolventska ti se plaća 1950,to je i školarina i upisnina!

imam jedno pitanje koje se tu već dosta ponavlja ali nikako da skužim nešto konkretno...prošle god sam upisala parcijalu (4 ispita iz 2. i negdje 7 iz 3.). Ove god ću recimo riješit te ispite iz druge i dva ispita iz 3. Znači li to da ću morati platit opet 3 600kn ili samo 1950kn parcijalu,odnosno još tih 4 ispita iz 3.god koji su mi ostali?

eh da!i još jedno pitanjce,zna li netko kad utorkom radi referada popodne?
Ako riješiš ispite iz druge,upisuješ samo predemete iz treće godine i plaćaš samo apsolventsku godinu,znači 1950 kn,za ostalo pitaj u referadi.

ina88

Ne znam gdje da postavim ovo pitanje ovdje na forumu, pa sam se odlucila za ovdje. :9
Jel zna tko jel ona nasa predstavnica odnijela one potpise gdje vec treba za spustanje bodova za upis u drugu godinu?
Jeste sigurni da ce nam spustit na 42 boda? Meni se to cini malo nevjerovatno. Ako da, kad bi to mogli znat?
Hvala puno unaprijed :)

jekily

bok ovako iam jedno pitanje pa neka mi neko pomogne!!! upisao bih ovaj fax samo radi studentskih prava pa me zanima dal je bolje da idem na porezni studij ili na studij javne uprave? vidim da javna uprava ima vise mjesta za studente bez placanja (80) a porezni 30 pa me zanima di se vise ljudi prijavljuje!!! di mi savjetujete da idem jer je prijamni isti!!!

pitija

Ne znam gdje da postavim ovo pitanje ovdje na forumu, pa sam se odlucila za ovdje. :9
Jel zna tko jel ona nasa predstavnica odnijela one potpise gdje vec treba za spustanje bodova za upis u drugu godinu?
Jeste sigurni da ce nam spustit na 42 boda? Meni se to cini malo nevjerovatno. Ako da, kad bi to mogli znat?
a kad i gdje se to potpisivalo...ja nisam znala uopće za to, kao i još neki ljudi...:confused2:

jekily

bok ovako iam jedno pitanje.zanima me koji smjer da upisem porezni ili javni posto cu ici na prijavni samo radi studentskih prava pa sam vidio da na poreznom primaju 30 studenata bez placanja a na javnim 80 pa me zanim a di se manje ljudi prijavljuje?!hvala

Sun

da paca se 150 kuna
hvala, al pitanje je postavljeno još 25.11.2007. :D

Po mom saznanju, kad upisuješ prvi put 1. god., pa pad 1.god. ti si i dalje na teret ministarstva i to bez plaćanja ako si (naravno) i upisao bez plaćanja, te zatim ide upis 2. godine, te nakon toga ide upis akademske godine,
nekad se akademska godina plaća ovisi od slučaja do slučaja, a plaća ako si već 3. godine bio na teret ministarstva, te 4. put kad upisuješ plaćaš 1950kn i ostaju ti studenska prava...

U pravilu, studenska prava gubiš ako istu godinu ideš 3. put upisati, a to se može izbjeći ako doneseš uvjerljivu dokumentaciju od doktora za zamrzavanje (mirovanje) godine, te ispuniš molbu da zbog zdravstvenih problema nisi mogao ispunjavati obveze, te moliš da ti se ta godina stavi u mirovanje, pa ti se onda taj pad ne računa, te normalno nastavljaš studij s studenskim pravima i to bez plaćanja.

Ako ima krivih navoda, neka me kolege isprave...
sve si dobro napisal ;)

- upis 1. god na teret ministarstva
- ponavljanje 1. godine na teret ministarstva
- upis 2. godine na teret ministarstva
- upis apsolventske za osobne potrebe (1950kn), al i dalje imaš prava
- ponavljanje apsolventske - izvanredan ;)

laptopp

Molim?! Kakvi potpisi? slabo je to Vaša predstavnica organizirala! Pola studenata nije znalo da se skupljaju potpisi za spuštanje bodovnog praga!
Šta pola studenata?! 80% nije znalo da se skuplja to...pitajte ljude po faksu. Bože sveti...mnogima je to prvi glas...

bok ovako iam jedno pitanje pa neka mi neko pomogne!!! upisao bih ovaj fax samo radi studentskih prava pa me zanima dal je bolje da idem na porezni studij ili na studij javne uprave? vidim da javna uprava ima vise mjesta za studente bez placanja (80) a porezni 30 pa me zanima di se vise ljudi prijavljuje!!! di mi savjetujete da idem jer je prijamni isti!!!
Samo bezveze zauzimaš mjesto nekome tko stvarno želi upisat nešto na našem faksu! kak te to nije sram pitat?! zato naša država ide u propast zbog ovakvih bisera...

ina88

Pitija na fax-u se stalno moglo potpisat. Kad vidis onu nasu predstavnicu onda se njoj obrati. Imamo predstavnicu a za sto nam ona sluzi? Nikome nista nije jasno. Njoj pogotovo, zasto vec ti nasi potpisi nisu odneseni gdje trebaju bit... Nego hoce li mi netko, molim vas , rec jel spustaju bodovni prag svake godine ili bi se ove mogla dogodit iznimka jer smo mi malo bolji(hehe da da) od prethodnih generacija?

laptopp

Pitija na fax-u se stalno moglo potpisat. Kad vidis onu nasu predstavnicu onda se njoj obrati. Imamo predstavnicu a za sto nam ona sluzi? Nikome nista nije jasno. Njoj pogotovo, zasto vec ti nasi potpisi nisu odneseni gdje trebaju bit... Nego hoce li mi netko, molim vas , rec jel spustaju bodovni prag svake godine ili bi se ove mogla dogodit iznimka jer smo mi malo bolji(hehe da da) od prethodnih generacija?
Spuste bodovni prag uz pravilno provedenu i na vrijeme dostavljenu peticiju!

Pitija na fax-u se stalno moglo potpisat-ina88

pa nebih baš rekla da se stalno moglo na faksu potpisat kad ljudi uopće nisu bili obavješteni kako bi trebali biti već kad imate predstavnicu!!!
Voljela bi da se i ona jednom oglasi

ina88

Laptopp hvala :)
a sto to znaci pravilno provedenu i kad bi se trebala predat ta peticija? Strah me, jer koliko znam ta peticija jos uvijek nije predana. A sto se ceka sa tim? Gdje su sad nase predstavnice i zamjenica? Koja korist od njih onda???

Moglo se potpisat samo se trebalo malo vise informirat tj ta nasa predstavnica je trebala ljudima rec za to. Katastrofa organizacija

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks