AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

[arhivirano] cijena školarine, ects bodovi, parcijala, ponovni upis i ostale kombinacije

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.

Jadranka15

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
I mene interesira parcijala, jer sam izvanredni student, a osim toga upisala sam prošle godine drugu, i da li upis traje 2 godine ili i ove godine moram ponovno platiti

hrgolina

svi izvanredni koji su prošle godine upisali godinu ne moraju sad upisivati-osim ako imaju uvjet ili žele parcijalu-godina im traje još jednu godinu. zvala tetu sanju. tek dok obnove upis tj po novom upisuju, e onda im traje godina 1godinu.

ninka

Mladi član foruma kojeg zanima uprava
ja sam sada zvala tetu sanju u referadu i rekla mi je da se apsolventska godina ipak plaća 50 kn po bodu, i da se ona ispričava svima kojima je prošli tjedan dala krivu informaciju i rekla da se i apsolventska plaća 100 kn.
sve ostale godine koje se upisuju (osim apsolventske) plaća se 100 kn po bodu.
uh, sada mi je barem malo lakše

tratincica

znači i redovni i izvanredni apsolventi plaćaju 50 kn, ili? i još jedno pitanje, ako upisujemo cijelu 3 god, a ostao nam je jedan ispit sa 2 god dali njega plaćamo ili ne?

Eriatarka

Drage kolege! Ne razumijem zašto bismo prosvjedovali. Bolonjizirali su se svi fakulteti i na svim fakultetima se godine plaćaju po bodovima. Skupo je, treba skupiti novce, posuditi itd., ali takva je procedura u cijeloj Hrvatskoj, stoga nema smisla da se samo mi sramotimo prosvjedima, već radije skupite sve studente u zagrebu - pa nekako grupno ugušite bolonjski proces. Zasebno - nema smisla.

majolada

ne znam gdje bi postavila pitanje pa kad se tu već spominje...
kaj se točno računa pod apsolventsku,naprimjer ja sam prošle godine upisala parcijalu treće,4 predmeta i troje vježbe i sad ako sam ja prošla troje vježbe iz treće i položim još jedan predmet iz treće dal ja imam pravo upisati apsolventsku ili moram prvo upisati čistu treću?

Leptiric_20

ne apsolventska je kada upišeć čistu treću, odslušaš sve predmete ali nisi uspio sve položit pa onda plaćaš apsolventsku

majolada

znaći samo nakon upisa čiste treće se može na apsolventsku? mislila sam pošto se može sa parcijele na parcijalu da se može sa parcijele na apsolventsku

smotankusha

evo čitam ovo i osjetim kak mi se čir stvara...

ja imam kao neki uvjet za parcijalu treće..tj. trebam samo jedan dio općeg upravnog položit i parcijala je tu...al kaj mi je vrijedi upisivat kad će me oderat ko svetog petra kajganu kad su mi ostali najteži ispiti koje budem vjerovatno rješavala narednu godinu dana...i dakle one ispite s treće koje bi upisivala neću moći rješavati jer naravno moram prvo rješit glupi uljp...radno...građansko i kompaniju! Isplativije mi je platit pad...

Da se razumijemo niti izvanrednima ne pada novac s neba a bome niti redovnima...jesam redovan student ali bome nisam jedino djete u obitelji...i soma kuna gore nije mala stvar ljudi moji!

Definitivno treba nešto učinit!

Fax nam je rupetina, sklonište za skitnice po zimi i naravno redovna uporaba wc-a spomenutih, plaćamo prijavnice 5 kuna! fala Bogu pa nema odjavnica... plaćamo upisninu TRISTO kuna... to nema niti na jednom faxu... zatim, pitam se zakaj studomat ne primjene i na stare studente..tj.nas na drugoj-trećoj godini nego samo na brucoše..a kad je lova u pitanju onda se naravno odnosi na SVE studente OSIM na brucoše... a kakti je odvojena lova iz proračuna za besplatno studiranje studenata...mislim ko je tu lud? nesmijemo ovo dopustit..uzimaju nam lovu na svakom koraku...a trebala bi cijena školarine ostat identična od godine upisa na fax pa sve dok ne završimo to sranje!

Fakat sam pissed i dođe mi da nekog zadavim tamo (gospon K. je prvi na tapeti!)

:\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

flor

znači i redovni i izvanredni apsolventi plaćaju 50 kn, ili? i još jedno pitanje, ako upisujemo cijelu 3 god, a ostao nam je jedan ispit sa 2 god dali njega plaćamo ili ne?
da svi placaju apsolventi 50kn i sto god ti je ostalo i prebacujes iz prethodne placas

jope

bok ljudi ..
imam pitanje ..
ja sam izvanredni student prve godine i mogu prebaciti jedan ispit na drugu god... znaći ja upisujem čistu drugu i onda koliko plačam sad na kraju ..
zbilja sam zbunjea .. dal je izvanrednima ista cijena ili kak ..
helppp

axis1

bok ljudi ..
imam pitanje ..
ja sam izvanredni student prve godine i mogu prebaciti jedan ispit na drugu god... znaći ja upisujem čistu drugu i onda koliko plačam sad na kraju ..
zbilja sam zbunjea .. dal je izvanrednima ista cijena ili kak ..
helppp
izvanredni plaćaju 80 kn za 1 ects bod, tako da si lako izračunaš cijenu školarine

tratincica

pa oni stvarno nisu normalni, kud su nam povećali školarinu u zadnji čas, sad još moramo plaćat posebno i predmete koje prebacujemo!!! pa ubijte se stvano!!

sakica

Uopće ne kužim..povećali su školarinu ???:angry:

Koliko to sad iznosi ? upisat ću 2.godinu i prebacujem samo financiranje ?

monii

najnovije informacije su da se za APSOLVENTE plača bod 50 kn, to su rekle cure koje su jučer pogledale kod sanje to
za ostale je valjda 100 kn
inače, piše cijenik na oglasnoj ploči, tamo kod sanje pa si pogledajte
SVI PLAČAJU BODOVE, redoviti, izvanredni, apsolventi, DAKLE SVE GODINE osim onih koji imaju besplatno studiranje
pravac faks i raspitivanje :D
I AKO KO SAZNA KAJ, JAVLJAJTE
pozz, upisala sam prvu godinu redovno uz placanje 2009. znaci prosle godine.ako sad u 9. mjesecu polozim preostala dva ispita i do kraja rijesim ispite iz prve godine, jel placam onda drugu ili sam oslobođena plaćanja jer sam sve u roku rijesila?? ako netko zna tocnu informaciju molim neka javi

Sonia

pozz, upisala sam prvu godinu redovno uz placanje 2009. znaci prosle godine.ako sad u 9. mjesecu polozim preostala dva ispita i do kraja rijesim ispite iz prve godine, jel placam onda drugu ili sam oslobođena plaćanja jer sam sve u roku rijesila?? ako netko zna tocnu informaciju molim neka javi
mislim da možeš biti oslobođena plaćanja samo ako ti je prosjek veći od 3,5 :mellow:

lila_887

Drage kolege! Ne razumijem zašto bismo prosvjedovali. Bolonjizirali su se svi fakulteti i na svim fakultetima se godine plaćaju po bodovima. Skupo je, treba skupiti novce, posuditi itd., ali takva je procedura u cijeloj Hrvatskoj, stoga nema smisla da se samo mi sramotimo prosvjedima, već radije skupite sve studente u zagrebu - pa nekako grupno ugušite bolonjski proces. Zasebno - nema smisla.

slažem se s ovim dijelom da bi svi studenti u Zagrebu polučili bolji uspjeh, al stvar je u tome da ja ne znam kad su oni najavili to poskupljenje? zadnijh nekoliko dana pred upise, pa di toga ima? a o bolonji na faxu bolje da ne pričamo tj. o nepostojanju iste, kao što je napisala kolegica smotankusha

krejzi19

ne,nije istina da se na svim faksevima plaća po bodovima,imam frendicu na novinarstvu,na filozovskom i na hrv.studijima i ni jedna ne plaća po bodovima,po bodovima se plaća samo ako im je ostao neki ispit,a mi plaćamo cijelu godinu po tim bodovima,i ne bi se bunili da su to rekli u 6.mjesecu,a ne sad par dana prije,i nisu se ni potrudili staviti oglas na stranicu,nego se gospoda moraju nazivati ako se nešto hoće znati,i nije fer,jer smo izvanredni i da još plaćamo 5 i 100 za nikakva prava,a ruku na srce,nije nam baš ni faks neki..a i sigurna sam da je do tog poskupljena došlo samo zato da si oni napune džepove,jer država nam propada,pa od kog drugog da uzimaju novce ako neće od nas,i to samo zato jer su obećali 1.godine besplatno.

smotankusha

slažem se s ovim dijelom da bi svi studenti u Zagrebu polučili bolji uspjeh, al stvar je u tome da ja ne znam kad su oni najavili to poskupljenje? zadnijh nekoliko dana pred upise, pa di toga ima? a o bolonji na faxu bolje da ne pričamo tj. o nepostojanju iste, kao što je napisala kolegica smotankusha
točno, nećemo pričati o bolonji... kad oni samo najgore izvuku iz bolonje a one osnovne stvari PARCIJALNO POLAGANJE ISPITA (kolokviji), AKTIVNOST STUDENATA na predavanjima i sl. sve je to nula bodova :angry:

ono loše je i više nego sprovedeno! :happy:

Status
Nije otvoreno za daljnje odgovore.
Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks