AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

polaganje ispita s više godine sa jednim (ili više) nepoloženih sa niže

Vugra

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Do 30.9.2014 vrijedi da se ispiti sa 3.god mogu polagati sa 1 nepoloženim sa druge.
Tada i to ukidaju.

Kolko sam upoznata,na svim drugim fakultetima toga nema.

Jel se može nekaj napravit da barem to ne ukinu?!

blabla

Znam ponešto o upravi. Umjerno aktivan član.
Do 30.9.2014 vrijedi da se ispiti sa 3.god mogu polagati sa 1 nepoloženim sa druge.
Tada i to ukidaju.

Kolko sam upoznata,na svim drugim fakultetima toga nema.

Jel se može nekaj napravit da barem to ne ukinu?!
baš su jadni :(

sve uzimaju. od premalo rokova, ukidanja dekanskog, mogućnosti polaganja ispita s više godine... a školarina saamo raste..

jel se može javit koji predstavnik? ili ga nemamo :sneaky:? pa barem skupno da nešto dogovorimo, vidimo koje su mogućnosti..:hm::thinking:

Vugra

baš su jadni :(

sve uzimaju. od premalo rokova, ukidanja dekanskog, mogućnosti polaganja ispita s više godine... a školarina saamo raste..

jel se može javit koji predstavnik? ili ga nemamo :sneaky:? pa barem skupno da nešto dogovorimo, vidimo koje su mogućnosti..:hm::thinking:
očito je već jakoo dugo da udruga (odnosno predstavnici) ne mogu ništa.
mislim da sami trebamo, uz pomoć studentskog pravobranitelja nešto pokušat.

po meni bi prvi korak maog biti sastavljanje dopisa u kojem bi naveli sve, i onda da ga svi (svako sa svog maila), pošaljemo pravobranitelju, i možda dekanu.
kad ih zatrpamo neće nas ignorirat.

minka

otkako smo pod pravnim fakultetom očekivati je sve da bude samo gore...oduvijek su bili poznati po tome da baš i ne izlaze u susret studentima,to znam iz osobnog iskustva jer sam bila na pravu i od tamo pobjegla s treće godine ..sve bi to bilo čak i ok da imamo više ispitnih rokova kao što ih imaju na drugim fakultetima...

Vugra

O navedenoj smo odredbi raspravljali s prodekanicom za nastavu Grubisic u travnju ove godine, kada smo upozorili da se novi Pravilnik ne moze odmah poceti primjenjivati zbog pravne sigurnosti studenata. Primjena je tako pomaknuta na akad.god. 2014./2015., a na moj upit o razlozima promjene, prodekanica je rekla da je to bio prijedlog dekana za Vas stucni studij prof. Koprica, te da je on usvojen na Fakuktetskom vijecu. Nazalost, buduci da dekani strucnih studija imaju pravo donositi takve odluke unutar granica svoje autonomije, bojim se da tu vise nema mogucnosti za manevar.

Hvala Kopricu,hvala svima koji su bili ili trebali biti prisutni kada se odluka izglasala !!!

Vugra

Ako nam pravobraniteljica dogovori sastanak sa Kopricem na ovu temu, tko bi odvojio malo vremena i išao ?

ružmarin

Članak 25.
(1) Znanje studenata može se provjeravati i ocjenjivati tijekom nastave, a konačna se ocjena utvrđuje na ispitu.
(2) Ispiti se polažu iz svih nastavnih predmeta koje je student upisao, prema utvrđenom studijskom programu.
(3) Student sveučilišnih studija iz čl. 2. ovoga Pravilnika može polagati ispite iz nastavnih predmeta određene studijske godine tek kad ostvari 50 ECTS bodova iz prethodne studijske godine sukladno studijskom programu, a preostale ECTS bodove treba ostvariti tijekom tekuće studijske godine.
(4) Student stručnih studija može polagati ispite iz nastavnih predmeta odreĎene studijske godine tek kad je ostvario 60 ECTS bodova prethodne studijske godine.

Mislim da je ovo diskriminacija...zašto nama treba 60 bodova, a pravnicima "samo" 50? Prema ovom ipak moramo položiti SVE ispite iz 1. da bi polagali nešto iz 2 :-(

Aine

Mislim da je ovo diskriminacija...zašto nama treba 60 bodova, a pravnicima "samo" 50? Prema ovom ipak moramo položiti SVE ispite iz 1. da bi polagali nešto iz 2
ja mislim da je veca diskriminacija ovo sto su ipak NEKIM studentima omogucili polaganje bez ostavrenih 60ectsa. a mi ostali nek se ...

sufi

O svasta! I to na pravnom fakultetu! Naguzili ljude da iscoltaju lovu faksu jer su ih prisilili upisivati kolegije zimskih semestara vise godine da bi ostvarili onih famoznih min.18ectsa koje su upravo oni postavili ko donju granicu za upis na studomatu. I sad se mozemo slikat!

Vugra

MOLIM DA SE JAVE, OSOBE KOJE SU OVE AKADEMSKE GODINE ,bile na predavanjima INFORMATIČE RADIONICE ZA IZVANREDNE, a imaju nepoložene ispite sa druge godine, TE ZBOG TOGA NISU DOBILI POTPIS DA JE INFORMATIČKA RIJEŠENA. Razlog- prije upisa i PLAĆANJA rečeno je da informatička, nomotehnika i praksa ne spadaju u odredbu da se nemogu polagati prije nego riješimo 2.godinu, pa smo time te predmete platili, JER SU NAM REKLI DA IH MOŽEMO RIJEŠITI BEZ OBZIRA NA TU ODREDBU. Javite se u inboks, mislim da nas ima tridesetak, pa da se dogovorimo i odemo do studetske pravobraniteljice zajedno sa Ivana Branilović i pošaljemo zajednički mail gdje tražimo da se ispoštuje ono što je rečeno na upisima ! ( znam da su rekli čuvati potpis i ocjenu, ali ovdje se ne radi o tome, jer oni kakvi jesu, će nam to poništiti ako ne uspijemo riješiti 2.godinu do kraja akademske godine, te ćemo ponovno morati platiti ove predmete). Moramo se ubrzati,jer su 29.1 i 30.1 predavanja iz nomotehnike.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks