AdBlock Detected

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks some useful and important features of our website. For the best possible site experience please take a moment to disable your AdBlocker.

• Važna obavijest 30.11.2024.
    Forumom upravlja novi team studenata

Postojeće registracije se odobrene.
    Nove registracije su OMOGUĆENE
    Nova adresa za slanje skripti je [email protected]

Svoje skripte ili skripte koje ste dobili u razmjeni s ostalim kolegama, a kojih nema u našoj bogatoj Skriptarnici foruma pošaljite nam na gornju e-adresu.

Ne zaboravite se aktivno uključiti u razmjenu iskustava i zanja na forumu.

Polaganje ispita - proračuni i izračuni

fakin

Super Moderator
evo otvaram jednu temu za drugu godinu jer me zanima nešto fascinantno i meni osobno nemoguće...

slušam kolege s drugih fakulteta u zagrebu i manje više svi su u veljači položili sve predmete iz zimskog semestra 5, 6, 7 zavisi koliko ih imaju.

sad mene zanima i nejasno mi je kako mi na našem faksu možemo u veljači položiti sve predmete?

znači eto mičemo engleski koji je najlakši predmet i koji se u dva dana nauči za prolaz.
oup 1 ima oko 150 stranica literature izuzetno nezanimljivo i dosadno gradivo
eup ima 300 stranica literature i dio zanimljiv, a dio dosadan
državna ima oko stotinjak stranica literature više manje dosadne i 5, 6 zakona ajmo reći koji imaju nekakve veze sa svakodnevnim životom
pravo društava 240 stranica literature dio je i zanimljiv onaj o upravnim odborima i dioničkim društvima, ali veliki dio je dosadan
i ostaje nam građansko 950 stranica literature, većina je i zanimljiva, ali ne nedostaje i naše poznate dosadnoće u knjizi

i ajde neka mi netko kaže kako se to može naučiti i u rokovima u veljači sve dati? ili evo neka čak i ostane građansko, kako se u veljači može dati oup 1, eup, državna, pravo društava i engleski?

bio bi jako zahvalan ako bi mi netko pojasnio kako je to uspio ili netko ako ima ideju kako to postići

Silvia

Magistar foruma, a i uprave. Aktivan član.
Stvarno nikako, uz najbolju volju da se bacim na knjigu svaki dan kad se vratim s posla, računajući i vikende, čini mi se neizvedivo. Ne znam da li još uvijek postoji dekanski rok u 11.mjesecu? Ja sam upisala nastavak studija, priznata su mi tri ispita engleski, pravo društava i obiteljsko, a zimski semestar sam upisala politologiju (razlika s prve godine), državnu upravu, eup, gradjansko, oup1, do sada položila politologiju i državnu. Današnji pismeni iz eup-a sam lagano prekrižila, jer je rok bio ajme meni, još sam u laganom šoku. I sad si računam da u 4.mjesecu moram dati 2 komada, u 6.mjesecu isto još 2, kao i u 9.mjesecu, uz pretpostavku da sve položim iz prve, što uz najbolju volju ne znam kako izvesti. Na našem faksu nije dovoljno pročitati dva- tri puta neku malu skriptu za prolaz, moraš baš sve znati. Izvanrednim studentima još otežavaju i drugim stvarima, poput objave rezultata usmenog dan ranije u 7 navečer recimo, ali dobro, to nije tema :sneaky: svakako dobra tema, kolega! Ja priznajem da mi treba malo više za učenje i volim imati minimalno 3 tjedna razmaka izmedju ispita, ali po opsegu gradiva koje nemreš prožvakati baš za tjedan dana i količini rokova, sve mi se čini da ću drugu godinu zapravo studirati dvije godine, uz najbolju sreću ću sljedeće godine upisati treću sa gradjanskim na grbači, no taj film ziher ne bum gledala :blush:

fakin

Super Moderator
evo nešto iz pravilnika o studiranju našeg faksa što vjerojatno jako mali broj studenata zna pa eto da znate svoja prava oko polaganja ispita:

Student kojega je određeni nastavnik na usmenom ispitu negativno ocijenio ima pravo sljedeći put polagati ispit pred drugim nastavnikom iste katedre ako na katedri ima dva ili više nastavnika ovlaštenih za izvođenje nastave i održavanje ispita.

Student koji nije zadovoljan postignutom ocjenom na ispitu, može u roku 24 sata nakon priopćenja ocjene podnijeti zahtjev za ponavljanje ispita pred povjerenstvom. Zahtjev se podnosi dekanu.

Na vrh

AdBlock Detected

We get it, advertisements are annoying!

Sure, ad-blocking software does a great job at blocking ads, but it also blocks useful features of our website. For the best site experience please disable your AdBlocker.

I've Disabled AdBlock
No Thanks